donderdag 9 september 2010

Artikelen schrijven en een centje bijverdienen

Toen ik in April - Mei 2009 op zoek ging naar andere manieren om een inkomsten stroom te genereren, stuitte ik op het fenomeen: Artikelen schrijven.

Mijn interesse was meteen gewekt, schrijven is nu eenmaal één van mijn favoriete bezigheden.  Gewoon op eigen tempo artikelen kunnen schrijven over onderwerpen die ik zelf kies en daar ook geld mee te kunnen verdienen.  Kan het nog mooier?

Ja.   Ja, het kan inderdaad nog mooier.  
Dit is namelijk een manier om residueel inkomen te genereren.  (n.v.d.r. ook wel passief of wederkerend inkomen genoemd)
Al zijn - vooral aanvankelijk - de bedragen die je kan verdienen erg klein .... de inkomsten blijven komen en cumuleren uiteindelijk tot een bedrag dat wel de moeite is.  
Ik zeg het nog eens, maar nu op een andere manier: één actie (het schrijven van een artikel van pakweg 500 woorden) resulteert in herhaalde inkomsten.  Maand na maand na maand en jaar na jaar na jaar.

Waar die inkomsten vandaan komen?  
Van adverteerders die betalen voor elke click op hun advertentie die bij je artikel geplaatst is.

Via GoogleAdWords kan je Advertenties aanmaken en laten plaatsen, de betaling gebeurd per click op je advertentie.  Vervolgens biedt Google je advertentie aan bij GoogleAdSense gebruikers.
Dit zijn website eigenaars of schrijvers die ruimte ter beschikking stellen voor het plaatsen van deze advertenties.  Google zorgt ervoor dat de advertenties die geplaatst worden passen bij de tekst van je artikel of website.  

Wat als je geen eigen Website hebt?
Niet iedereen heeft een eigen website of Blog.  Maar dat hoeft geen probleem te zijn: er bestaan ondertussen verschillende sites waar je je gratis kan aanmelden voor het schrijven van Artikelen.
Je schrijft je zelf in bij GoogleAdSense en geeft je "AdSense pub-code" door aan de website eigenaar.  Een gangbare praktijk is om 50% van de tijd jouw AdSense Code te gebruiken en 50% van de tijd die van de website eigenaar.
De eerste site waarmee ik in zee ging: Foobie werkt op die manier.  

Later ben ik ook gaan schrijven voor LeerWiki.  Hier begin je met maar 20 % van de reclame inkomsten.  Maar je Reclame percentage stijgt naarmate je meer artikelen schrijft, meer links naar je artikelen plaatst en zo meer bezoekers richting LeerWiki genereert.   Het is in theorie zelfs mogelijk om uiteindelijk 100% van de reclame inkomsten te krijgen ... maar volgens mij is dit nog niemand gelukt.
LeerWiki heeft een erg actieve schrijvers gemeenschap waarin iedereen elkaar helpt. Je wordt gemotiveerd om hieraan deel te nemen.  Het feit dat je jezelf telkens nieuwe doelen stelt om je reclame % te verhogen maakt schrijven voor deze site een spel op zich .... en een verslaving "in the making".

Wil je meer weten over schrijven voor bovenstaande sites?  Kijk dan hieronder bij de links of neem contact met me op.


Nog een extraatje: de gebruikte links zijn mijn persoonlijke Refferal links / Affiliate link.  Als jij dankzij dit artikel besluit om ook mee te gaan schrijven op één van deze sites en je begint een inkomen te krijgen, staat de website eigenaar nog eens een bepaald percentage van zijn inkomsten af aan mij omdat ik je aangebracht heb.

Is hier nu werkelijk geld mee te verdienen?  De praktijk:
Jazeker!  Ik heb een test gedaan.
In Mei 2009 heb ik in totaal 6 artikelen geschreven op Foobie, 5 daarvan heb ik herschreven en gebruikt voor Leerwiki.  Vervolgens heb ik niets meer gedaan ... alleen toegekeken.
In Juli 2010 heb ik mijn eerste GoogleAdSense betaling van € 72,- ontvangen.
Stel je voor wat ik had kunnen verdienen op dat jaar indien ik 10 keer zoveel artikelen geschreven had?
Een leuk bedrag voor een mooie vakantie misschien?

Sinds enkele weken heb ik mijn schrijf activiteit terug opgepakt ... misschien kom ik je wel tegen op één of ander exotisch strand ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten