vrijdag 26 december 2014

CoderDojo en mijn scratch avontuur

Sinds enkele maanden ben ik actief als CoderDojo coach.  Het fenomeen: CoderDojo is ontstaan in Ierland.  Het is eigenlijk de bedoeling om kinderen en jonge mensen de kans te geven om samen te leren programmeren, gebruikmakend van o.a. Scratch.  Deze intuïtieve programmeertool is makkelijk aan te leren en biedt de mogelijkheid om snel een verhaal of spelletje te maken.
De coaches hebben een ondersteunende rol en hoeven geen echte programmeer kennis te hebben.

zondag 24 augustus 2014

Geefpleinen en freecycle groepen

Het concept Geefplein en freecycle groepen is ontstaan vanuit de wens om de afvalberg te verminderen, wat ik echter vaak tegenkom in online groepen is de misvatting dat het doel van de groep is om anderen te helpen.  Dit wordt dan geuit in ellenlange discussies waarin een oordeel geveld wordt over alles en iedereen ... Het voelt alsof al het mooie van de 'geef ervaring' hierdoor een beetje teniet gedaan wordt.  Onderstaande heb ik geschreven als reactie op weer zo'n discussie:

"Het weggeven ipv weggooien is een vrij nieuwe manier van omgaan met dingen, het vraagt tijd voor mensen om hieraan te wennen. 
Ik merk dat ik het makkelijker vind om dingen weg te doen nu ik weet dat ze een goed plekje vinden via het weggeef systeem.  Stilletjes maar zeker wordt ons huisje luchtiger, het voelt goed om minder spullen te hebben.  

Naarmate meer mensen dit zullen ondervinden zal de geefcultuur groeien.  Het is niet nodig om je druk te maken om 'de anderen'.  Kijk naar jezelf en geniet van het plezier dat jij hiervan hebt en verheug je op de dag dat meer mensen dit plezier ontdekken."

donderdag 14 augustus 2014

De perfectie van elk moment ...

Misschien moet ik er maar eens vanuit gaan dat de dingen gewoon perfect zijn hoe ze zijn.  

Dat hoe de dingen zijn, gewoon het beste mogelijke is op dit moment ... En dat ik daar van geniet.  
Van de schoonheid van de perfectie in dit moment.  
Gewoon genieten, zonder te bedenken waarom, of op welke manier ze dan wel perfect zijn ... 

Gewoon accepteren, gewoon geloven dat alles is hoe het nu hoort te zijn, klaar voor de beste perfectie van het volgende moment ... Waar ik dan ook gewoon kan van genieten omdat de dingen zijn zoals ze zijn en zoals ze horen te zijn!

EQ: (effectieve question)
Waarom zou alles niet perfect zijn zoals het is op dit moment?

Bovenstaande notitie heb ik op 31 Maart 2014 aan mijzelf gestuurd