woensdag 12 april 2017

Ontketen je potentieel - Gastblog geschreven door: Leen Bastiaens



Hoe snel kan iemand vandaag een marathon lopen?
Ik weet het niet, jij ook niet, niemand weet het, daarom houden we bij elke wedstrijd onze adem in.  Wat is de langste rij cijfers die een persoon kan onthouden? Hoe oud kunnen we worden? We kennen onze limieten niet, we kennen ons potentieel niet.

Wat is jouw potentieel?

Ieders potentieel is verschillend. Er zijn geweldige vertellers, grote sporters, fantastische schilders, ongelooflijke denkers, excellente tuiniers.

In een snel veranderende wereld is er één constante. Aristoteles zei:” hoe meer dingen veranderen, hoe meer ze hetzelfde blijven”. “Het universum is in een constante staat van beweging, altijd verandering, altijd vooruitgang, altijd evolutie. Maar terzelfdertijd is er één ding dat in alles hetzelfde blijft, je potentieel”. Om je potentieel te vinden moet je naar binnen kijken en bewust omgaan met de uitdagingen die het leven op je pad gooit. Het goede nieuws is dat je gegarandeerd gelukkiger wordt als je er consistent voor kiest om in jezelf te gaan. Hou bewust je leven en je doelen voor ogen om je machtigste zelf te worden. 

Maak een bewuste keuze om je persoonlijke groei na te streven


De beslissing om te veranderen en te groeien is een krachtig middel om vooruit te komen. Lees boeken en blogs over zelfontwikkeling, luister naar audio’s, bekijk video’s en ga naar seminaries of lezingen. Materiaal en mentors zijn overal te vinden. Er zijn voldoende boeken, filmpjes, blogs en lezingen over persoonlijke ontwikkeling.


Doelen om naartoe te werken

Als je niet weet waar je naartoe wil is elke weg de goeie. Stel concrete doelen op voor jezelf, wordt heel specifiek over wat je wil bereiken in de nabije toekomst. Misschien wil je fitter worden of gewicht verliezen, of je eigen zaak starten.

Stel jezelf de vraag: “Als ik zou weten dat ik niet kon mislukken, wat zou ik dan willen bereiken?”. Ga niet voor het perfecte antwoord, zet je doel en ga ervoor.

Baby stapjes

Actie tegen twijfel. Door kleine stapjes te nemen, besef je beetje bij beetje dat je meer kan dan je denkt.

Stel een plan op van kleine acties die je kan ondernemen.
Ga op zoek naar mensen die al gedaan hebben wat jij wil doen en leer van hen. 
Lees elke dag 6 minuten (dan heb je op een jaar ongeveer 12 boeken uit).
Schrijf je wildste dromen uit over een perfecte dag, een perfecte deal, een perfecte relatie.

Je potentieel zou oneindig kunnen zijn

Er wordt veel gezegd en geschreven over het bereiken van je potentieel. Maar ben jij al iemand tegengekomen die je vertelde: “Hallo, ik ben Marc en ik heb mijn potentieel bereikt, ik ben klaar”?

De wereld verandert steeds sneller. Ontwikkelingen op alle gebieden volgen elkaar op. Op het moment dat je denkt dat je alles hebt bereikt wat er te bereiken valt, en wanneer je gelooft dat je alles kent wat er te weten is, zijn er ergens in de wereld nieuwe evoluties gemaakt in de vooruitgang. Het gaat niet om de eindbestemming, het gaat om de stappen die je zet, de reis die je maakt zodat je op elk moment van je leven de beste versie van jezelf kan zijn.



Leen Bastiaens - gastblogger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten